Tarzan Milošević tranzicioni milioner

U siroj crnogorskoj javnosti poznat je kao predsjednik koji vodi racuna o ubrzanom razvoju opstine Bijelo Polje i sjevera Crne Gore ali zahvaljujuci samo medijima koji funkcionišu po partijskoj duznosti. Istina koja je nedostupna vecini gradjana ima sasvim drugaciju pricu.

Zanimljiva je izjava koju je svojevremeno dao ilustrovanom listu ,,Svet,, na koji je nacin dobio ime Tarzan:

Kada sam se rodio, bili su aktuelni filmovi o Tarzanu koga je glumio Džoni Vajsmiler. Đed je predlagao da mi nadjenu jedno ime, a majka drugo. Moj otac, koji nije mogao da pomiri đeda i majku oko imena, nadjenuo mi je ime Tarzan. Jedan od prvih poslova ambicioznog Tarzana ali u vrijeme koje datira mnogo prije tranzicije vezan je za fabriku namjestaja ,,Marko Radovic,, iz Podgorice. Afere koje su vezane za tu fabriku i ekipu koja je rukovodila istom necu ni pominjati jer se zna kako je ista zavrsila a ,,tranzicioni,, je srecno zavrsio u svom Bijelom Polju da tu gradi privatni biznis. Bijelo Polje je od svog nastanka vazilo za trgovacki grad pa se i ,,tranzicioni,, odlucio okusati u bransi trgovine tako da otvara firmu,,Jugotes,, u okviru koje posluju prodavnice prehrambene robe . U posao uvodi i svog brata od tetke iz Sarajeva sa pozamasnim novcanim iznosom . Tokom predratnih desavanja u BIH povlacio je velike kolicine robe od firmi sa tog podrucja racunajuci da ce kasnija ratna desavanja zaboraviti dugovanja . Trgovacka epizoda Tarzana zavrsava se tako sto njegov brat od tetke Neven osiromasen i prevaren odlazi sa zavezuljkom preko ramena u svoju Bosnu iako je u Bijelo Polje dosao sa velikim kapitalom i namjerom da isti oplodi.Povjerioci iz Bosne nijesu zaboravili dugove tako da je u nekoliko navrata ,,tranzicioni,, bio hapsen a imao je i ozbiljne prijetnje likvidacijom. U pomoc su pritekli privatni preduzetnici iz Bijelog Polja spasavajaci Tarzana . Cijena Tarzanovog spasavanja lezala je u zaduzivanju kod spasilaca koji se bave ,,privatnim bankarstvom,, neki to svrstavaju pod pojam zelenastvo, uz naravno hipoteku na velelepnu poslovnu zgradu koja potice iz tog vremena a danas je pretvorena u luksuzne apartmane shodno tranziciji koju je ostvario kroz politicki aranzman rukovodeci se principom da mnogo ne zaostaje u imovini od svojih partijskih celnika iz vrha DPS-partije. Naravno da Tarzan iako cesto zaboravan za cestite gradjane, dugove iz proslosti za spasioce servisira kroz dodjelu vrijednih gradjevinskih lokacija u centru Bijelog Polja ali sa partnerskim odnosom cesto izrazenim kroz hiljade kvadrata ali i prekoracenjem urbanistickog izgleda grada . Naravno hiljadama kvadrata se ne gleda u zube. O ovim desavanjima pisao je i Crnogorski nezavisni nedeljnik Monitor.DSC01164http://tbn0.google.com/images?q=tbn:50kN0lZRnVcgnM:http://www.cgekonomist.com/slike/10tarzan.jpg

Sa pozicije predsjednika grada ili licnosti koja odlucuje o svemu i svacemu strogo vodeci racuna da vlastitu imovinu uvecava iz dana u dan vrtoglavom brzinom ,kroz realizaciju raznoraznih projekata , sportskih ulaganja i drugih aktivnosti kao i infrastrukturnog uredjenja grada a sve pod plastom dobrog predsjednika koji vodi racuna o vlastitom gradjanstvu. U tom kontekstu zanimljiva je i izjava koju je nedavno dao za CG Ekonomist:

https://i0.wp.com/www.svet.co.yu/slike/izdanja/2005/svet/clanci/397/28.jpg

Čak da lič­no imam nov­ca, ulo­žio bih ga u Bijelo Polje i sjever Crne Gore, jer sam si­gu­ran da će vri­jed­nost ze­mlji­šta i ne­kret­ni­na mno­go vi­še da ra­ste ov­dje ne­go na ju­gu Cr­ne Go­re. Cr­na Go­ra je li­mi­ti­ra­na sa pro­sto­rom i in­te­re­so­va­nje će stal­no po­sto­ja­ti, ne ovim in­ten­zi­te­tom ali će se to, sva­ka­ko, po­seb­no po­zi­tiv­no od­ra­zi­ti na sje­ver Cr­ne Go­re u na­red­nom pe­ri­o­du.

,,Tranzicionog,, demantuju cinjenice pa je novac koji je realizovao kroz vec pomenute aktivnosti ulozio u jug u izgradnju dvanaest apartmana u Budvi i kupovinu dva stana u Beogradu a sve preko povezanih lica i za vlastito bogacenje.

Sobzirom da se bavio sportom tacnije kosarkom spotrska javnost tacnije bivsi vrhunski sportisti Bijelog Polja iznenadjeni su cinjenicom da pojedine sportove vode ljudi koji su van struke ili su degradirani svojim ljudskim i strucnim vrijednostima ali se dobro uklapaju u politicku opredijeljenost ,,tranzicionog,, koji vjesto pliva izmedju donedavno velikog Srbina i sadasnjeg jos veceg Crnogorca.

Kult licnosti koju je stvorio mnogima ce sasvim zamagliti cinjenicu da je prakticno samo jedan industrijski pogon proradio u Bijelom Polju u poslednjih petnaestak godina, a da ih je na destine unisteno i zatvoreno.

Svi ti glasacki fanovi ukljucujuci i stotine primalaca socijalne pomoci,freneticno ce aplaudirati,nakon iluzionisticke recenice Svetozara Marovica izrecene na promotivnom skupu u sportskoj hali u Bijelom Polju , koju je dakako Tarzan sagradio. “ Vi ste srecni vi imate Tarzana, a Tarzanu je njegova Dzejn njegovo Bijelo Polje “ rekao je Marovic.

Ono sto posebno apostrofira ,,tranzicioni,,je otvaranje univerziteta u Bijelom Polju ili tacnije Bolonjske skole. Vjerovatno je zaboravio da iz Bijelog Polja potice veliki broj intelektualaca koji su zavrsavali studije na eminentnim domacim i stranim univerzitetima i Bolonjsku skolu smatraju sramotom ne samo Bijelog Polja vec i citave Crne Gore jer jasna je stvar da ovakvim tranzicionim liderima i ovakvoj Crnoj Gori treba sto manje znanja i intelektualne svijesti vjerovatno da bi se sve potrlo i zaboravilo o kriminalnoj crnogorskoj tranziciji.

Advertisements

3 comments so far

 1. Mirko on

  Bravo!
  Svaka ti cast !

  Sve je tacno od rijeci do rijeci.

 2. micunsestovic on

  Ovo je samo jedan djelic onoga sto je sadasnji predsjednik Bijelog Polja ili tzv. ,,tranzicioni,, uradio za svog mandata a sve pod plastom dobre medijske kamuflaze tako da je prakticno za vecinu nazalost neinformisanih gradjana dobar predsjednik.
  Upravo zbog takve neinformisanosti bice jos detalja vezanih za ,,tranzicionog,,

 3. zekovic on

  Poticem iz Bijelog Polja,zivim u Swedskoj i malo znam o tzv tranzicionom kako ga vi ovdje zovete.Pitam se jeli moguce da je narod u Bijelom Polju toliko slijep.
  Ja licno mislim da se dolje ne radi nista kako treba jer selo iz koga poticem-Dobrinje jos nema put da se moze sa autom prici kako valja i u svako doba godine. To je samo dio crnogorske istine koja je i mene otjerala sa ognjista.Ja cu im oprostit samo ako pocnu malo da misle i na sirotinju,da im naprave put i da se selo pomogne na neki nacin da se od toga moze zivjeti kao sto se nekad zivelo i kao sto se zivi ovamo na zapadu.Ne ocekujem promjene preko noci ali nadam se nekim pozitivnim signalima od strane vlasti.


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: